Jeg bliver så klog, på mig selv.. Ja, det håber jeg da bliver resultatet..

De seneste dage har jeg ligget i fosterstilling på mit gulv, tudet og hulket, åbnet mit køleskab og lukket det igen: Jeg var ikke i stand til så meget som at smøre mig en ostemad, den ville ikke smage mig..

Hvorfor?
Det var jeg lige præcis det: Jeg anede det ikke!

Men jeg tror nok, jeg ved det nu!
Jeg er gået på kompromis med mig selv og det jeg troede var mine principper.. men det var nok i virkeligheden min moral: Derfor!

Nogen gange er det dejligt at lukke øjnene for verden og lade sig forføre!
Det er dejligt og det giver et sus, og hvis de rigtige midler er til stede, kan give endnu flere sus: Det er fantastisk!

Kan(!)) være fantastisk!

Det var det denne gang
Den rette stemning, skønhed, kontakt på en helt særlig dyb facon som jeg kun sjældent har oplevet.
Der var et usagt ønske om at forføre.. Jeg ville gerne forføres.. Men.. der er bare nogle ting man ikke gør!
Det er et princip: man skal ikke gøre eller tage imod alt, bare fordi man kan!

Men duften var sød og som et sultent dyr, lukkede jeg øjnene og gik efter duften, efter mere.. Bare lidt.. og så igen! Lidt mere..
Jeg fik ikke rigtig smagt på frugten, kun nippet, men det var nok!
Da først min mund lukkede sig om de søde safter, smagte de bittert og jeg vidste det var forbuden frugt som aldrig vil kunne smage mig..

Bagefter, det til trods, var jeg sulten!
Sulten efter det suset, energien, den søde frugt! Men jeg vidste, ved, at den aldrig vil smage mig!
Ikke før den er blevet givet til mig, men måske det allerede er for sent nu?

Jeg ville ønske jeg var gået forbi!
Jeg ville ønske at jeg var blevet mæt af den vidunderlige duft alene, men som jeg startede med at sige: Jeg valgte selv at lade mig forføre! Det var mit valg, i øjeblikket!

Min handling har en konsekvens.
Måske det er derfor at det nu drejer sig om moral og etik, og ikke blot om principper.
Min moral definerer den jeg er, jeg er gået på kompromis med mig selv.
Det stopper så her!

Ikke for den søde frugt, sikkert ikke for træet jeg plukkede den fra, men for mig!
Mig og min selvrespekt, min opfattelse af etik og moral..!

Min handling har konsekvens for min måde at anskue verdens frugter der tilbyder sig i boder og butikker.
Pludselig er uskyldigheden og sødmen ikke den samme. Det er jeg heller ikke!

Jeg er nød til at lægge den tilbage hvorfra den kom og håbe at bidden jeg tog hverken kan ses eller mærkes. Indtil da skal jeg tydeligvis have fysisk smerte i min krop og sjæl!

Heldigvis har jeg ikke gjort noget menneske ondt: Det ville jeg ikke kunne bære

Princip: Wikipedia, den frie encyklopædi:
“Et eksempel på et princip er erklæringen fra den Amerikanske Uafhængighedserklæring om at alle mennesker er født lige. Andre eksempler er det Gamle Testamentes 10 bud, såsom: Du må ikke stjæle, Du må ikke slå ihjel, Du skal ære din far og din mor. Principper står i modsætning til rationel tænkning såsom f.eks. Machiavelli’s teorier om, at for en fyrste er alt tilladt, selv mord. Hvís man har et princip, så er det ensbetydende med, at man overholder det, uanset hvad der i øjeblikket kan betale sig. Overholder man det strengt, taler man om principfasthed.”

Moral: Wikipedia, den frie encyklopædi:
“‘Moral’ kommer af det latinske m?r?l?tas, som er afledt af m?res, der betyder “skik”, “brug” eller “sæd” (som i sæd og skik og sædernes forfald). ‘Etik’ kommer af det græske ?????? ethikós, der igen er afledt af ???? ??thos, som betyder “manér” eller “sædvane”. Selv om ordene altså strengt taget betyder det samme, har man igennem århundreder brugt dem som betegnelser for to forskellige begreber. Således handler etik i dag om de grundlæggende regler for god menneskelig adfærd, mens moral drejer sig om de konkrete, kulturbestemte forskrifter. Nogle filosoffer skelner endnu skarpere mellem moral og etik. Moral er i givet fald “god skik” eller “korrekt adfærd”, mens etik er de ideer eller principper, der ligger til grund for moralske valg”.

 

Udvid min horisont: Lad mig høre hvad du tænker